Onderhoud

Binnenschilderwerk
Voor het binnenschilderwerk werken wij met de nieuwste verfsoorten, die kras/stootvrij en afneembaar zijn. De producten zijn watergedragen en geurarm. U heeft daardoor geen last van een verfgeur in uw huis of kantoor.. Ons motto is: ‘U merkt niet dat wij er zijn.’ Het meubilair dekken we netjes af. Op die manier wordt uw overlast tot een minimum beperkt.

Buitenschilderwerk
De buitenkant van uw woning of bedrijfspand vormt uw visitekaartje richting bezoekers. Netjes buitenschilderwerk is daarvoor cruciaal. Wij verzorgen het schilderwerk voor uw woning (monumentaal of nieuwbouw/verbouw) of bedrijfspand. Monumentaal schilderwerk is één van onze specialiteiten.

4 seizoenen
De Winterschilder voor binnen en buiten. Profiteer van extra korting! Vroeger was het niet mogelijk om in de winter buiten te schilderen. De kou, neerslag; het zorgde ervoor dat de kwaliteit van het werk werd aangetast. Door nieuwe producten ( 0 graden ) verf en nieuwe technologieën kunnen we tegenwoordig gewoon doorwerken in het najaar. Bovendien werken we in de periode november tot en met maart ook onder de vlag van de winterschilder: dat is kwalitatief goed schilderswerk, voor een gereduceerd uurloon. De materialen worden afgestemd op het weer van dat moment. Mocht er bijvoorbeeld bij buitenwerk neerslag vallen, dan wordt alles netjes afgedekt. Dit levert u geen extra kosten op.

De beste merken verf, de beste kwaliteit
Schildersbebedrijf Polat werkt met A-kwaliteit verven zoals o.a. Caparol Coatings, Veveo Coatings, Sikkens (AkzoNobel),SigmaCoatings.


Houtrot

Vocht is de grote veroorzaker van houtrot. Het begint binnen in het hout en verspreidt zich van daaruit naar buiten. Om dit snel te detecteren is een getraind oog en ervaaring noodzakelijk. Als houtrot is vastgesteld, volgt de reparatie. Eerst wordt het rotte hout weggehaald door special frees , tot aan het gezonde hout. Het is vaak voldoende om het rotte gedeelte vakkundig uit te frezen, zodat nieuw hout niet noodzakelijk is maar Epoxy reparative middle.Wij gebruiken voor het opvullen van het weggehaalde gedeelte epoxyplamuur. Dit is zowel bij lage als bij hoge temperaturen te verwerken. Hierdoor is het zelfs in de winter mogelijk om houtrot aan te pakken. Het grote voordeel van deze plamuursoort is dat het elastisch is en geen vocht opneemt. Hierdoor heeft houtrot geen kans om terug te keren op de behandelde plekken.Mocht het aangetaste deel dermate groot zijn, dan wordt er een nieuw stuk hout geplaatst. Dit noemen wij deelvervanging.


Glasservice

Warmte- en geluidsisolerend glas


Glas heeft van zichzelf nauwelijks isolerende eigenschappen. Enkelglas houdt hierdoor nauwelijks warme binnen. Het maakt weinig tot geen verschil of de ruit dik of dun is. Door geleiding (warmte dat tegen het glas komt wordt direct naar buiten geleid en daardoor krijg je te maken met Condensvorming ), convectie (vermenging van warme en koude lucht door de geleiding) en straling (afgeven van warmte door het glas) kan de warmte namelijk naar buiten. Met het plaatsen van meerdere glasbladen achter elkaar, wordt dit probleem opgelost. Dit heet isolatieglas en gevoeld met verschillende gasvormjng. Hierbij zijn er verschillende soorten.


Wandafwerking

Kies bij wandafwerking uit verschillende materialen, kleuren, en afwerkingen. Denk hier bij aan behangwerkzaamheden, glasvezelvlies, maar ook stukadoorwerkzaamheden en muurverf systemen.

Behang:
bij behang wordt nog vaak gedacht aan het ouderwetse bloemetjesbehang. Tegenwoordig is het weer helemaal hip en trendy. Nieuwe prints en motieven zorgen voor warmte en persoonlijkheid in een woning. Bij ons kunt u kiezen uit diverse soorten behang. In principe is alles mogelijk. Zo hebben wij traditioneel behang (zoals vinyl of textiel), met een patroon erop of in een effen kleur.

Spuitwerk:
Kwasten of rollers komen vaak te voorschijn als een huis geschilderd moet worden. Het is echter ook mogelijk om muren en plafonds te laten spuiten. Wij gebruiken hiervoor de meest geavanceerde spuitapparatuur. Met hoge druk wordt de verf op de muur gespoten, wat zorgt voor een strak en egaal resultaat. Door de nieuwste apparatuur kunt u bij ons terecht voor airless verwarmd te spuiten.

Glasvezel:
Barsten, scheuren; sommige muren kunnen wel wat versteviging gebruiken. Glasvezelwandbekleding, ook wel glasvezelscan genoemd, is hiervoor uitermate geschikt. Dit kan worden toegepast op diverse ondergronden. Zo is het te gebruiken op nieuw of recent geschilderd gasbeton, schuurwerk, cementpleisterwerk (wit en blauw) en op alle bestaande houtvezelplaten. Dit product is onderhoudsarm, vochtwerend, stootvast en zorgt voor een strak resultaat. Bovendien is het overschilderbaar, waardoor het in de gewenste kleur kan worden gebracht. Glasvezelbehang is verkrijgbaar in verschillende motieven en structuren. Door de structuur zorgt het voor een warme uitstraling.


Kleuradvies

Wij geven u graag een gratis kleur advies
Bij het bepalen van sfeer is niets zo belangrijk als kleur en combinaties van kleuren. Het verdient aanbeveling om veel aandacht te besteden bij het kiezen van de juiste kleuren. Of het nu gaat om binnen- of buitenschilderwerk of wandafwerking, Schildersbedrijf Polat adviseert u graag.